Oppo Watch 46mm Reviews

Dengan paparan skrin yang besar dan menonjol membuatkan Oppo Watch 46mm adalah jam tangan yang mendapat sambutan hangat di pasaran ketika ini. Dengan tag line ‘keep up, keep in touch’, jam tangan ini datangkan dengan 2 warna pilihan iaitu hitam dan putih.

3 Best Oppo Watch Reviews

Oppo Watch 46mm Summary

 • Review Title: Oppo Watch 46mm.
 • Available Models:
 • Review Category: #Smartwatch #Oppo
 • Price Range: 2 (where 1 is very cheap and 5 is very expensive based on a comparison of products in the same category)

Soroton Produk Oppo Watch 46mm

Oppo Watch 46mm Reviews 24 Hours Heart Rate Monitoring

Pertama sekali, jam tangan pintar ini menggunakan Standalone LTE Connectivity dan mempunyai paparan skrin yang dikenali sebagai Flexible Dual-Curved Display dan menggunakan Wear OS by Google™.

Apakah itu Standalone LTE Connectivity?

Standalone LTE Connectivity adalah keadaan dimana anda sukar membawa telefon pintar anda, namun Oppo Watch 46mm masih boleh berhubung dimana-mana sahaja dan pada bila-bila masa. Ini kerana Oppo Watch 46mm mempunyai fungsi eSim dimana jam tangan pintar anda mempunyai number sendiri dan berkongsi dengan telefon pintar anda. Ini bermaksud anda boleh menjawab telefon tanpa telefon pintar disisi menggunakan Oppo Watch 46mm.

Harus diingat bahawa fungsi Standalone LTE Connectivity ini dapat dilakukan apabila jam tangan pintar Oppo Watch 46mm anda sudah melakukan ‘pairing’ dengan telefon Android anda.

Apakah itu Dual-Chip Endurance System yang terdapat pada Oppo Watch 46mm?

Dual-Chip Endurance System adalah satu teknologi bagi memastikan Oppo Watch 46mm beroperasi dengan lebih lama tanpa perlu mengecas selalu. Dengan cip berprestasi tinggi dari Qualcomm Snapdragon Wear 3100 dan Ambiq Micro dan Apollo 3 Wireless SoC dapat memaksimakan jangka hayat bateri sehingga 36 jam kepada 21 hari. Dengan 2 mod iaitu Smart Mod sehingga 36 jam dan Power Saver Mode, anda tidak perlu mengecas sehingga 21 hari.

Wear OS by Google

Oppo Watch 46mm menggunakan Wear OS by Google adalah fungsi yang menarik, mudah dan direka untuk memaksimakan masa anda supaya tiada masa terbuang apabila melayari apps dalam Google Play.

Terokai beratus-ratus apps dalam Google Play dan aktiviti seperti penstriman muzik, membalas mesej dan menyemak tajuk berita menjadi mudah. Dengan Wear OS by Google ini juga anda dapat membuat pembayaran menggunakan Google Pay menggunakan Google Assistant dan menggunakan Google Fit untuk mengesan senaman yang anda lakukan.

Secara ringkasnya, Oppo Watch 46mm ini dapat memuaturun beratus-ratus apps dalam Wear OS by Google untuk melaksanakan kerja-kerja seperti berikut: –

 1. Notifikasi mesej.
 2. Muzik atas talian.
 3. Mobile payment.
 4. Membuat pengurusan jadual.
 5. Quick reply.
 6. Memantau degupan jantung 24-jam.
 7. Menjejak senaman yang dilakukan.
 8. Cari telefon anda.

Memainkan Muzik pada Oppo Watch 46mm

Oppo Watch 46mm Reviews

Anda boleh melakukan penstriman muzik atau memuaturun lagu kegemaran anda dengan Oppo Watch 46mm dan lagu boleh dimainkan pada bila-bila masa tanpa telefon pintar Android anda disisi. Gunakan headphone atau earphone untuk mendengar lagu kegemaran anda dari Oppo Watch 46mm!

Jom kita lihat spesikasi Oppo Watch 46mm seperti berikut: –

 • Oppo Watch 46mm mempunyai smart mode sehingga 36 jam sangat tahan lama berbanding model 41mm.
 • Power save mode boleh bertahan sehingga 21 hari.
 • Mempunyai paparan Flexible Dual-Curved yang menampakkan paparan skrin lebih jelas dan besar.
 • Mempunyai watch VOOC Flash Charging.
 • Mempunyai fungsi workout dan health tracking.
 • Boleh menyelam sehingga kedalaman 50-meter water resistance.
 • Mempunyai fungsi ‘Outfit-Matching AI Watch Face’.
 • Dual-Chip Endurance System.

Anda boleh bertanya kepada Google berkenaan keadaan cuaca terkini, calendar, terjemahan atau apa sahaja. Pada pendapat kami, jam tangan pintar ini sesuai dipakai oleh lelaki dan wanita (unisex) kerana rekaan paparan skrin yang melengkung membuatkan anda senang melihat dan menggunakan jam tangan pintar ini.

Berkenan dengan jam tangan pintar di atas? Atau ada mahukan saiz yang kecil sedikit? Baiklah, mari kita tinjau-tinjau jam tangan pintar kedua yang kita ingin buat ulasan iaitu Oppo Watch 41mm yang sudah tentu cantik dan elegan.

Spesifikasi Teknikal Oppo Watch 46mm LTE

ColorsBlack/Glossy Gold
Dimension46×39×11.35mm (12.96mm including heart rate sensor)
Case MaterialsAluminum alloy
Strap Materials
Strap TypeFluororubber
Approx. WeightAbout 40g (without straps)
ButtonsHome button, Multifunction button
Screen TypeAMOLED Flexible Dual-Curved Display
Screen Size1.91″
Resolution402 x 476
Bluetooth VersionBT4.2,BLE
ChipQualcomm® Snapdragon Wear™ 3100 & Ambiq Micro Apollo3 Wireless SoC
Supported Operating SystemsWear OS by Google™
Water Resistance Rating5ATM
SensorsTri-axial acceleration sensor/Gyroscope sensor/Geomagnetic sensor/Barometric sensor/Optical heartbeat sensor/Capacitance sensor/Ambient light sensor
Exercise ModesFitness Run/5-Min Workouts/Fat Burn Run/Outdoor Walk/Outdoor Cycling/Swimming
Health Monitoring FeaturesHeart rate monitoring/Sleep monitoring/Get Up Reminder/Guided breathing exercises
Battery Capacity430mAh (Typical value) /416mAh (Rated value)
Charging MethodMagnetic Charging
Maximum Use Time· Theoretical battery life in Smart mode – Up to 30 hours · Theoretical battery life in Power Saver mode – Up to 21 days
FLASH CHARGINGWatch VOOC Flash Charging
In the Box· Watch body (without strap)×1 · Fluororubber strap×1 · Charging base×1 · Quick Start Guide×1 · Safety Guide×1

FAQ - Frequently asked question about Oppo Watch 46mm?

3 jenis jam tangan Oppo terbaik 2022 yang anda mesti beli adalah Oppo Watch 46mm, Oppo Watch 41mm dan Oppo Band. Mempunyai banyak fungsi menarik sesuai untuk anda.

Ketiga-tiga jam tangan pintar ini mempunyai kelebihan masing-masing dengan harga yang berbeza-beza. Mari kita dapatkan informasi lanjut mengenai setiap satu jam tangan pintar terbaik dari Oppo dari segi teknologi, teknikal, saiz, keupayaan program dan lain-lain.

Keputusan Kami

Setelah meneliti spesifikasi dan jangkahayat bateri yang tahan lama, kami membuat keputusan bahawa Oppo Watch 46mm ini adalah seutas jam tangan pintar yang perlu ada sentiasa di lengan anda kerana ia sangat sesuai bagi lelaki yang mementingkan kecergasan dan nampak moden. Anda boleh memiliki Oppo Watch 46mm dengan harga yang kompetitif iaitu RM1,199.

Dapatkan dipasaran sekarang!

Sekarang mari kita buat ulasan untuk jam tangan pintar kedua yang tidak kurang hebatnya iaitu Oppo Watch 41mm yang bersaiz sedikit kecil tetapi mempunyai ciri-ciri yang padu. Anda boleh klik link di bawah untuk ulasan selanjutnya.

Hashtag / Keywords

#REVIEWS

error: Content is protected !!