HP Spectre X360 13 10th Gen Intel Core Processor

Sesiapa yang pernah melihat laptop HP Spectre X360 13 terbaru pasti terpukau sejenak kerana rekabentuk badan aluminium yang sangat elegant dan cantik. Ini belum lagi bila anda membuka laptop dan terus terpesona paparan skrin tanpa sempadan (borderless display).

Untuk entri kali ini, kami akan membuat ulasan mengenai salah satu dari model laptop keluaran HP yang premium dan dinanti-nantikan oleh semua iaitu HP Spectre X360 13 yang pastinya memukau sesiapa sahaja yang melihatnya.

HP Spectre X360 13 Review 10th Gen Intel Core Processor

HP Spectre X360 13 10th Gen Intel Core Processor Summary

 • Review Title: HP Spectre X360 13 10th Gen Intel Core Processor
 • Available Models:
 • Review Category: #Laptop #HP
 • Price Range: 4 (where 1 is very cheap and 5 is very expensive based on a comparison of products in the same category)

HP Spectre X360 13 Review 10th Gen Intel Core Processor Product Highlights

Ramai yang berbelanja besar untuk membeli sebuah telefon pintar namun tidak ramai yang mahu berbelanja besar untuk membeli sebuah laptop. Tetapi jika anda sangat memerlukan sebuah laptop dan objektif untuk membuat kerja di mana sahaja dan mempunyai rekabentuk anggun, HP Spectre X360 adalah jawapannya.

Selain itu, laptop ini mempunyai 90% screen-to-body ratio dan anda hampir tidak nampak bingkai skrin laptop. Dengan kuasa yang tinggi dan penggunaan bateri yang tahan lama, HP Spectre X360 13 bukan sahaja kelihatan kecil, tetapi padat dengan kuasa dan prestasi maksima yang anda kehendaki.

Apakah kelebihan laptop HP Spectre X360 13?

Terdapat 3 kelebihan yang boleh didapati apabila anda membeli laptop premium iaitu HP Spectre X360 13 iaitu: –

 1. Laptop bersaiz kecil dan hebat dengan paparan hampir tanpa sempadan
 2. Kuasa dan prestasi terobosan
 3. Kuasa sepanjang hari ke malam dengan hayat bateri 17-19 jam

Fungsi Terbaik- Webcam Kill Switch

Setelah membelek-belek laptop ini, tanpa kami sedari terdapat satu suis yang terdapat dibahagian tepi laptop. Suis tersebut dinamakan Webcam Kill Switch yang berfungsi untuk mengelakkan kamera laptop dari hackers yang cuba merakam anda dan pergerakan anda dihadapan laptop.

Jadi jika tidak diguankan, anda boleh pilih butang ‘OFF’ untuk menyahaktifkan fungsi kamera. Anda boleh membuat apa sahaja seperti menari dihadapan laptop seakan-akan tiada sesiapa yang melihat anda.

Fungsi Terbaik- Mic Mute

Tidak seperti model sebelumnya, HP Spectre X360 13 mempunyai fungsi Mic Mute yang sangat berguna. Dengan mudah anda boleh aktifkan fungsi mic mute apabila ada sedang berbual dengan topik yang agak sensitive atau ingin merahsiakan perbualan anda dari didengar oleh orang lain.

Berapakah port yang ada pada HP Spectre X360 13 10th Gen Intel Core Processor?

Terdapat 4 port semuanya iaitu Micro SD Reader, USB Type-C, Combo Audio Jack dan USB 3.1 Type A. Semua port ini cukup untuk anda apabila anda memiliki convertible laptop ini.

Kelebihan HP Spectre X360 13 10th Gen Intel Core Processor

HP Sure View Privacy Screen

Fungsi ini adalah terbaik jika anda sedang bekerja atau menggunakan laptop di tempat awam contohnya di Starbucks, Coffee Bean atau di mana sahaja. Dengan mengaktifkan fungsi HP Sure View Privacy Screen, skrin anda tidak dapat dilihat oleh orang sekeliling. Hanya anda sahaja yang boleh melihat skrin dan apa yang terpapar pada skrin.

Fungsi ini dapat menyelematkan anda terutama apabila memasukkan kata laluan akaun bank atau sedang menaip perkara Private and Confidential dari pandangan orang lain yang meliar.

Prestasi Berkuasa untuk Keperluan Kerja Anda

Terdapat 3 perkara yang diketengahkan bagi membuktikan HP Spectre X360 13 terbaharu ini adalah laptop yang berprestasi tinggi iaitu: –

 1. Bateri yang tahan lama
 2. Processor terkini
 3. Memori dan Ruang Storan yang besar

Bateri Tahan Lama

Untuk pengetahuan semua, ini adalah laptop convertible keluaran HP yang tiada tandingan dari segi ketahanan bateri. Ketahanan bateri boleh mencecah sehingga 17-19 jam untuk penggunaan sekali sebelum anda mengecas.

Kami sarankan laptop HP Spectre X360 13 terbaharu ini kepada sesiapa yang selalu membuat kerja di luar seperti di kedai kopi tanpa perlu mencari tempat duduk yang ada soket elektrik.

Processor 10th Gen Intel Core Terbaharu

Dengan dilengkapi dengan 10th Gen Intel Core terbaharu menjadikan HP Spectre X360 13 sangat sesuai untuk melakukan kerja-kerja ubahsuai gambar dan video dengan lancar.

Memori (RAM) dan Storan (ROM) yang Besar

HP Spectre X360 7th Generation Intel Core dilengkapi dengan 8GB RAM dan storan 256GB ROM, bagi HP Spectre X360 13 10th Generation Intel Core yang ini pula didatangkan dengan memori sehingga 16GB lightning-fast LPDDR4-2300 SDRAM dan memori sehingga 512 GB PCIe® NVMe™ M.2 SSD4.

HP Spectre X360 13 10th Gen Intel Core Processor Other Advantages

HP Command Center

Salah satu ciri yang kami sukai adalah HP Command Center dimana anda boleh ubahsuai prestasi laptop ini mengikut kehendak anda. Anda boleh laras kelajuan kipas dan kebisingan kipas CPU dan melaras suhu laptop anda.

Sebagai contoh, jika anda tidak melakukan kerja-kerja yang memerlukan processor bekerja keras, anda boleh melaraskan kelajuan kipas untuk menjimatkan bateri.

Terdapat 4 fungsi Thermal Profile dalam HP Command Center yang boleh anda pilih iaitu: –

 1. HP Recommended: Ini adalah tetapan yang disyorkan oleh HP.
 2. Performance: Tukar tetapan kepada fungsi performance jika anda inginkan melakukan kerja-kerja berat yang memerlukan cip dan memori bekerja keras.
 3. Comfort: Ciri ini sesuai untuk yang menggunakan laptop secara santai dan tidak memerlukan prestasi processor ditingkatkan.
 4. Quiet: Ciri ini menggunakan processor, memori yang minima.

Windows Hello

Setiap kali anda ingin menggunakan laptop, Windows Hello tidak memerlukan anda untuk memasukkan kata laluan anda. Cukuplah dengan kamera hadapan mengesan wajah anda untuk mengaktifkan komputer riba anda. Ciri ini adalah standard sejak Windows 10 diperkenalkan.

Rekabentuk Permata

Jika HP Spectre X360 13 7th Generation Intel Core Processor mempunyai rekabentuk bulat (tidak bersegi) setiap sudut, tetapi dengan HP Spectre X360 13 10th Generation Intel Core Processor, ia mempunyai rekabentuk seakan potongan permata disetiap sudut yang menggambarkan komputer riba ini sangat bernilai dan berharga tinggi.

All-Aluminium Body

Sama seperti keluaran yang lepas semuanya menggunakan aluminium yang mencerminkan ciri-ciri ekslusif dan elegan.

Paparan cantik untuk pengalaman tontonan yang tidak pernah berlaku sebelum ini

Dengan fungsi ‘Anti-Reflective Display’, anda dapat melihat skrin komputer anda tanpa cahaya silau yang mengganggu penglihatan anda. Dengan fungsi ini, anda dapat menonton video, bermain permainan video, membuat kerja edit gambar dan video dengan lebih berkesan.

Aksesori Spectre Lain yang Boleh Anda Beli

Anda boleh membeli HP Spectre 13.3” Leather Sleeve, HP Spectre Rechargeable Mouse 700, HP Tilt Pen dan Hp Spectre Tech Tote Bag untuk dibawa masuk ke dalam laptop kesayangan anda.

Pendapat akhir kami mengenai HP Spectre X360 13 10th Gen Intel Core Processor

Kami memutuskan bahawa HP Spectre X360 13 10th Gen Intel Core Processor adalah pilihan terbaik bagi anda yang gemar membuat kerja di luar pejabat kerana paparan yang tajam dan ketahanan bateri yang sangat lama membuatkan anda boleh melakukan kerja tanpa perlu mengecas sepanjang hari!

Kami menjangkakan komputer riba ini akan mendapat pasaran yang luas dan permintaan yang tinggi setanding dengan jenama lain dalam kategori convertible laptop.

Hashtag / Keywords

#REVIEWS

error: Content is protected !!